Awesome Image

BeTONG

YAPI SAN. TİC. A.Ş.

Firmamız 2012 yılında gazbeton yatırım kararı almadan önce ciddi bir araştırma yaparak; yüksek ısı yalıtımı özelliği ve yapının deprem güvenirliğini artırması nedeniyle pazarın en önemli ürününü üretme kararı vermiştir. Betong Yapı ve Ticaret A.Ş. nin Yapı elemanı olan BTG GAZBETON, ülkemiz ve yurtdışında oluşan ihtiyacı karşılamak üzere Osmaniye Organize Sanayi bölgesinde 100.000 m2 arazi üzerinde 25.000 m2'si kapalı alan olmak üzere 2014 yılında üretime başlamıştır.
0

Yıllık
Tecrübe

0+

Proje
Kaydı

0+

Müşteri
Kaydı

0+

Satış
Noktası

PROJENİZ İÇİN YETERLİ BİR ÇÖZÜM BULABİLİRİZ

Awesome Image
BETONG YAPI İLE

Gazbeton'un Ayrıcalıkları

  • EKONOMİK
    Hafif yapı malzemesi olduğundan, diğer yapı elemanları kadar yük getirmedinden, yapılardaki ölü yükü azaltır, statik hesaplamalarda demir ve betondan tasarruf sağlar.
  • DEPREME DAYANIKLI
    BTG sağlamlığından ödün vermez. Hafifliği nedeniyle binanın toplam yükünü azaltarak önemli ölçüde deprem güvenliği sağlar.
  • YANGINA DAYANIKLI
    BTG yangına karşı yüksek derecede güvenlik sağlar. Yapısından dolayı A1 hiç yanmaz yapı malzemesi olarak sınıflandırılmıştır. 1200 °C'a kadar sıcaklığa dirençlidir. Yangın duvarı yapımında kullanılabilir. Mekanlar arası yangın geçişini engellediğinden  yangının yayılmasını önleyerek can ve mal güvenliğini sağlar. BTG Gazbeton yangın esnasında can kaybına neden olan duman ve zehirli gaz çıkarmaz.
  • ENERJİ TASARRUFU
    Yüksek enerji tasarrufu sağlaması BTG 'nin karakteristik özelliklerinden biridir. Hücresel yapısı, geleneksel yapı malzemelerine göre çok daha iyi ısı yalıtımı sağlar. BTG ile yapılan yapılar dört iklim bölgesi için de tek kesitte duvarlarda yeterli ısı yalıtımı sağlar.
  • YÜKSEK ISI YALITIMI
    BTG hacminin yaklaşık %84'ü kuru havadan oluştuğu için geleneksel yapı malzemelerine göre çok daha yüksek bir ısı yalıtımı sağlar. BTG mecvut duvar malzemeleri içinde ısı yalıtım gücü en yüksek olanıdır. Isı iletkenlik değeri (λ) 0,09 'dir. Tuğla, taş, bimsbeton blok gibi malzemeler ile yapılmış duvarlar ancak ilave maddeler ve ek masraflarla BTG tek başına sağladığı yalıtım gücüne ulaşabilirler.
  • SES YALITIMI
    BTG  gözenekli yapısının oluşturduğu yüksek ses emilimi sayesinde çok iyi ses yalıtımı sağlar.